27.04

Over 500 deltagere til biogaskonference i Bella Centret arrangeret af Brancheforeningen for Biogas og Energinet.dk sammen med partnere fra de øvrige nordiske lande

Efter at have været afholdt i Helsinki 2006, Malmø 2008 og Oslo 2010 var det Københavns tur til at være vært for Nordic Biogas Conference 2012 i dagene 23. - 25. april 2012. Konferencerne arrangeres i fællesskab af biogasaktører fra de 5 nordiske lande.

Deltagere kunne vælge mellem mere end 60 foredrag i tre gennemgående spor: Biogas production, From waste to resources og Integration of renewable gases in the energy system.

Der var etableret en stor udstilling med mere end 70 udstillende virksomheder og organisationer.

Endelig var der en stor udendørs biludstilling med forskellige biogaskøretøjer, herunder en racerbil, en bus og en lastbil. Udstillingen var indkrandset af Måbjerg Bioenergy's store gyllevogn sammen med et opgraderingsanlæg og en fyldestation.

Konferencen blev åbnet af klima, energi og bygningsminister Martin Lidegaard, som blev hentet i en biogasbus og bragt hjem til ministeriet i en biogasdrevet Mercedes.

i 2014 afholdes den 5. Nordic Biogas Conference i Reykjavik på Island.

Biludstillingen uden for Bella Center

 Biludstillingen foran Bella Center.

Fyldestation til komprimeret biogas - for eksempel E.ONs biogas racerbil

Fyldestation til komprimeret biogas. I baggrunden opgraderingsanlæg.

Klima, energi og bygningsminister Martin Lidegaard åbnede konferencen

Klima, energi og bygningsminister Martin Lidegaard åbnede konferencen

Biogassnak i udstillingshallen

Biogassnak i udstillingshallen.

 

Sekretariatsleder Bruno Sander Nielsen taler ved konferencens åbning

Round table drøftelse om rammebetingelser med deltagelse af næstformand Attila Kovacs, European Biogas Association, VD Anders Mathiasson, Energigas Sverige, professor Henrik Wenzel, Syddansk Universitet, direktør Anne Grete Holmsgaard, Biorefining Alliance og Jørgen Henningsen

Björn Haldorsson inviterer til 5. Nordic Biogas Conference i Reykjavik 27. - 29. august 2014.